Sayfalar

www.mabutuner.com

2.09.2011

TÜRKİYE X İSRAİL = GAZZE

4. Türkiye, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı tanımamaktadır. İsrail’in 31 Mayıs 2010 tarihi itibariyle Gazze’ye yönelik olarak uyguladığı ablukanın Uluslararası Adalet Divanı’nda incelenmesini sağlayacaktır. Bu doğrultuda BM Genel Kurulu’nu harekete geçirmek için girişimlere başlıyoruz.
 
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun bugün öğle saatlerinde gazeteciler karşısında yaptığı ve canlı yayımlanan konuşmasından küçük bir bölüm. İsrail'e karşı takınılacak tavrın maddelerinden biri.

Bir nokta dikkatimi çekti: İsrail'in Gazze'ye uyguladığı abluka 31 Mayıs 2010 tarihinde başlamış... ama bugüne kadar adaletsiz, hukuksuz görülen bu uygulamaya karşı herhangi bir adım atılmamış. Sonra birden bu hukuksuzluk fark edilmiş ve Uluslararası Adalet Divanı'nda incelenmesi sağlanmaya çalışılacakmış.

İlginç değil mi!

İsrail özür dilerse Gazze yeniden ikinci plana düşebilir. Yani yardım götürüyoruz diye siyasete alet ettiğimiz bir Gazze var, duruma göre uluslararası plana taşıyoruz.

Dünyada işler böyle yürüyor aslında, bunda garip bir durum yok; her ülke başka ülkeleri, milletleri uluslararası alanda koz olarak veya piyon olarak kullanıyor... ama biz de bunu yapınca gururuma yediremedim.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder