Sayfalar

www.mabutuner.com

31.03.2012

ANKARA BU REZALETİ TEMİZLEYEMEZ

İlgili haberin bir bölümünü aynen Hürriyet'in sayfasından aktarıyorum:
Etimesgut ilçesi Eryaman Tunahan Mahallesi’nde, spor yapmak için dışarı çıkan İran uyruklu emekli öğretmen 60 yaşındaki Majid Yahyakhani bir anda karşısına çıkan 8-9 köpeğin saldırısına uğradı. Olayı gören bir kişi polise haber verdi. Yürüyüş yapan birine sokak köpeklerinin saldırdığı ihbarını alan polis ekipleri olay yerine geldiklerinde Yahyakhani’nin cansız bedeniyle karşılaştı.
Bir şehirde insan nasıl böyle ölebilir? Birçok hakkımız var, birçok hakkımız yok; ama kesinlikle böyle ölmeme hakkımız var. Bir insan böyle can verebilir mi? Türkiye'nin en medeni şehri olarak geçinen Ankara'da, Türkiye'nin başkentinde, it sürüsü tarafından parçalanarak...

Kendinizi o İranlı ailenin yerine koyun, evladınızı yurtdışına gönderdiğinizi düşünün ve onu sokak köpeklerinin parçalayarak öldürdüğü haberini aldığınızı düşünün. Ya da bir tanıdığınızın, komşunuzun bir yakını olsun. Ne düşünürsünüz? Ne hissedersiniz?

İçim parçalanarak itiraf edeceğim, son yıllarda okuduğum en kötü, en acı, en kepaze olay bu. Hiçkimse böyle bir ölümü hakketmiş olamaz. Ne diyeceğimi, ne yazacağımı bilemiyorum.

Bu haberin peşine düşüp, ilgili belediye ya da kurum yetkililerinin sorumluluğunu takip edecek gazeteciler aranıyor. Adalet aranıyor, diyemeyeceğim; adaleti mi kalmış bu işin...

Allah rahmet eylesin... 

                                                                              Fotoğraf: www.hurriyet.com

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder